Natuurlijk, ontspannen bevallen

Ik geloof in de natuurlijke loop van dingen. Ontspannen is iets wat we van nature kunnen, maar door onze drukke wereld zijn veel van ons dit verleerd. Weer herinneren hoe te ontspannen en je eigen lichaam durven volgen, vind ik een essentieel onderdeel in mijn leven. Vooral tijdens mijn zwangerschap en bevalling heb ik de waarde hiervan mogen ervaren. Het is ongelooflijk hoe een vrouwenlichaam precies weet hoe te bevallen en ook hoe je kindje van nature precies de weg weet.

In mijn praktijk begeleid ik, m.b.v. hypnotherapie, vrouwen die zo natuurlijk en ontspannen mogelijk willen bevallen. Met vertrouwen in hun eigen kunnen, hun eigen lichaam en hun kindje. Een fijne bijkomstigheid van de begeleiding is dat je minder pijnbeleving ervaart tijdens de bevalling, de bevalling vaak sneller gaat en je vaak sneller herstelt na de bevalling. De pasgeboren baby's zijn vaak alerter en meer ontspannen.

In mijn praktijk biedt ik de drie soorten begeleiding aan.

Korte begeleiding

Sessie van 1,5 uur bij mij in de praktijk samen met je partner.

Kennismaking zelfhypnose
Inzicht in pijnbeleving.
Praktische tips pijnbeleving.
Overzichtelijk weeënschema.
Praktische oefeningen .

Uitgebreide begeleiding

In 5 afspraken van 1,5 uur zelfontspanning leren en vertrouwen opbouwen :

1: Korte begeleiding
2: zelfhypnose en 'ontstress' oefening
3: zelfhypnose en geboorteplan
4:  Hypnose- en ademhalingsoefeningen.
5: Hypnose afstemmen op bevalling en weeënschema

Begeleiding op maat

Vanuit jouw wensen leren ontspannen:

1: Korte begeleiding
2: persoonlijk begeleiding (van 1 tot 4 sessies)

De begeleiding valt onder mijn reguliere uurtarief en wordt door diverse zorgverzekeraars geheel of gedeelelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering (zie praktijkgegevens/tarieven).