Mariska en Lisa

"De begeleiding Ontspannen Bevallen heeft voor mij betekend dat ik heel tevreden terugkijk op mijn tweede bevalling. Ik heb deze bevalling heel bewust en liefdevol ervaren. Omdat ik bang was dat er iets mis zou gaan en omdat ik bang was voor pijn, wilde ik me graag laten begeleiden door Helma van Praktijk Stigter. Zij heeft me geholpen om vertrouwen te hebben, om me goed voor te bereiden en om te genieten van het vooruitzicht dat er een kindje kwam. Tijdens de bevalling kon ik me volledig focussen en had ik helemaal geen behoefte aan pijnbestrijding.

Mijn verloskundige was verwonderd over hoe ontspannen ik bleef en hoe snel het verliep. Ik raad deze begeleiding aan voor iedereen die opziet tegen een bevalling.

Amber en Ivy

Ik was een van de gelukkige die mocht luisteren naar Helma over ontspannen bevallen. Als redelijk nuchter persoon was ik vooral heel benieuwd hoe ik dit zou gaan ervaren, kon ik mij hierin vinden of niet? Na al een uur met helma te hebben gepraat, te hebben geluisterd en vragen kunnen stellen was het mij duidelijk. Dit was geen begeleiding waarin je een standaard verhaal over bevallen voorgeschoteld krijgt. Het is een duidelijke uitleg over wat je als zwangere vrouw te wachten staat, realistisch maar met een duidelijke rode draad; heb vertrouwen. Helma heeft mij geholpen neutraal de bevalling tegemoet te gaan, zonder angst en vooral met goede moed, je kan dit!

Ik heb hier onwijs veel aan gehad, en heb binnen korte tijd een mooie en gezonde meid op de wereld kunnen zetten.

Ruth en Carmen

Samen met mijn man heb ik de korte begeleiding 'ontspannen bevallen' gevolgd. Helma heeft ons veel nuttige tips gegeven die we tijdens de bevalling goed konden toepassen.

Het meest waardevol vond ik de handvatten om met pijn om te gaan, waardoor ik me heel goed heb kunnen ontspannen en de pijn niet als heftig heb ervaren.