Ontspannen Opvoeden

Tijdens een wandeling van 1,5 uur bespreken we het gedrag van een kind en vertaal ik dit gedrag terug naar de ouder zodat de ouder zelf het kind kan helpen.

Wij ouders zijn 'geprogrammeerd' door onze levenservaringen. Je kunt eigenlijk zeggen dat we onszelf hypnotiseren gedurende ons leven. Alleen zijn we ons dit vaak niet bewust. Veel mensen denken dat een hypnotherapeut je hypnotiseert maar eigenlijk halen hypnotherapeuten je uit de 'hypnose' van je eigen programmering/patronen.

Soms zijn we ons bewust van onze eigen patronen maar sommige zijn ook onbewust. Deze onbewuste patronen noemen we ook wel 'Blinde Vlek'. Door deze blinde vlekken kunnen we niet altijd objectief naar het gedrag van ons kind kunnen kijken. We begrijpen ons kind dan niet en weten even niet meer wat te doen.

Hoe bijzonder het ook mag klinken, maar kinderen voelen deze 'blinde vlekken' feilloos aan. Wellicht heb je al eens ervaren dat als jij erg onrustig bent, je kind ook onrustiger is. Dit is vaak zichtbaar voor jezelf en weet je ook wel dat je dat doet.

Sommige patronen kunnen ook onbewust spelen (blinde vlekken). Je bent dan al zo gewend aan een patroon dat je niet in de gaten hebt dat je een patroon aan het doen bent. Als een gedrag/patroon van je kind blijft aanhouden terwijl je al van alles hebt geprobeerd of je bent erg geraakt door het gedrag van je kind, kan het verhelderend zijn om tijdens een wandeling nieuwsgierig te zijn of het kind via zijn/haar gedrag iets (onbewust)duidelijk probeert te maken. Zo kun je als ouder gaan begrijpen wat je kind (onbewust) wilt vertellen.

Zo maken we wat onbewust zit weer bewust en krijg je meer keuzemogelijkheden.